Tue06272017

Last update04:14:49 PM GMT

Back Життя Новини життя і стиля Їжа і напоі Чебуреки м'ясні домашні

Чебуреки м'ясні домашні

Чебуреки - це блюдо кавказької кухні, по-простому це коржі у формі півмісяця з м'ясним фаршем, смажені в рослинному маслі. Не думаю, що варто вам розповідати, як і з чим їх їдять, впевнена, кожен добре все це знає і неодноразово пробував чебуреки з пивом або томатним соком ...

Наведу випробуваний рецепт чебуреків і схвалений сім'єю і друзями :) Отже, інгредієнти:

1,5 склянки води
1 ст. ложка горілки
1 яйце
1/2 ч.л. солі
2 ст. ложки рослинної олії
4 склянки борошна

Для фаршу:

700 гр. м'яса (свинини чи баранини)
350 гр. лука
0,5-1 ст. кефіру (або води)
сіль, перець

Отже, головне спочатку приготувати тісто і дати йому вистоятися протягом 1 години мінімум (можна приготувати тісто заздалегідь і тримати його в холодильнику хоч цілу ніч чи день). Закип'ятити воду з олією і сіллю, ввести 1/2 склянки борошна і заварити, швидко помішуючи, щоб розбити грудочки. Дати охолонути тесту, потім вбити яйце і додати горілку, що додасть тесту характерною пухирчаста і еластичності. Підмішуючи борошно, вимісити тісто, щоб воно не приставало до рук і залишити на расстойку.

Тепер фарш. В оригіналі цибулю потрібно дрібно-дрібно порубати і потовкти товкачем або побити качалкою, щоб пом'якшити його і змусити віддавати сік. Але можна просто пропустити його через м'ясорубку разом з м'ясом, потім посолити-поперчити і додати кефір або воду. Гарненько перемішати фарш і приступати до жарке чебуреків.
Розкачати тісто в джгут і порізати на невеликі шматочки, кожен з яких розкочувати в тоненьку корж. На одну половину коржа накладати фарш трохи товщі тесту, накривати іншою половиною і за допомогою спеціальної машинки або звичайною вилки, можна також закатати краєм блюдця. При цьому потрібно простежити, щоб не було щілин, інакше вся рідина витече і чебурек не вийде соковитим.
У глибоку сковороду або вок налити рослинне масло і розігріти його до гарячого. Смажити чебуреки з двох сторін без кришки до золотистого кольору. Виловлювати шумівкою на паперовий рушник, щоб зайве масло зійшло.
Їсти неодмінно гарячими - так смачніше, але холодними теж вельми непогано. :) Смачного!

 

Цікава стаття? Поділися з іншими:

You have no rights to post comments

Музика

JA Teline IV

Здоров'я

JA Teline IV

Освіта

JA Teline IV

Стиль і мода

JA Teline IV

Розваги

Avatar